Συνταγές
Υπέροχα και πρωτότυπα πορτογαλικά ταρτάκια με κρέμα βανίλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Flora Spandagou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Διάσημα στη Πορτογαλία (Pasteis de nata), εύκολα και υπέροχα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά – Εκτέλεση
Χρυσή ζύμη σφολιάτας (ή την φτιάχνετε εσείς 290gr αλεύρι, 210 ml νερo, 240gr βούτυρο, 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι) και απλά ακολούθούμε τη διαδικασία όπου την κάνουμε ρόλο και την βάζουμε σε φορμάκια για muffins.
Για την κρέμα βάζουμε:
300ml γάλα μαζί με 40gr αλεύρι και ανακατεύουμε καλά – σε μία βαθύ λεκάνη. 1 κουταλάκι βανίλια εκχύλισμα.
Ταυτόχρονα έχουμε έτοιμο το σιρόπι φτιαγμένο με 165 ml νερό, 240gr ζάχαρη και ένα ξυλάκι κανέλα (και 2 φλούδες λεμόνι)
Το βραζουμε μέχρι τους 100 βαθμούς (περίπου 3 λεπτά) & το άφηνουμε να κρυώσει λίγο, μετά τα πρόσθετουμε στο μίγμα του γάλατος ανακατεύοντας καλά.
Τελευταία πρόσθετουμε 6 κρόκους αυγων και ξανα ανακάτευουμε μέχρι να που γίνει μια όμορφη ρευστή κρέμα.
Πέρνάμε την κρέμα από σουρωτήρι για να είναι τέλεια.
Βάζουμε την κρέμα στα φορμάκια (muffin tray) τα οποία είχαμε έτοιμα με τη ζύμη και τα ψήνουμε στη πιο ψηλή θερμοκρασία του (προθερμασμένου)φούρνου, για περίπου 12 λεπτά η μέχρι να έχουν χρυσάφι χρωμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Flora Spandagou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.