Συνταγές
Υπέροχα, λαχταριστά και χρυσαφένια τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κρυσταλλενια Λεμον – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – Εκτέλεση
Σε μισο φλιτζ χλιαρο νερο διαλυουμε τη μαγια μαζι με μισο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη.
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε 1 κεσε γιαουρτι, 1 κεσε ηλιελαιο, 1 κεσε γαλα, 2 αυγακ και τα ανακατευουμε
Ριχνουμε υστερα στη λεκανη τη διαλυμενη μαγια με τη ζαχαρη, και ανακατευουμε.
Ριχνουμε 2 κουπες αλευρη και 1 κουταλακι του γλυκου αλατι.Οσο τα ανακατευουμε βλεπουμε αν χρειαζεται αλλο αλευρι
Σκοπος ειναι να γινει η ζυμη μαλακη και αφρατη
Το αφηνουμε με μια καθαρη πετσετα σκεπασμενο το μειγμα για μια ωρα
Για τη γεμιση
θα χρειαστουμε 300 η 400 γραμμαρια φετα και αν θελουμε και κασερι για να σπασει τη γευση της φετας
Στη γεμιση βαζουμε πιπερι και δυοσμο
Φτιαχνουμε μπαλακια τη ζυμη, τα ανοιγουμε και βαζουμε λιγη γεμιση στο ζυμαρι
Αλειφουμε τα τυροπιτακια με αυγο, και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200 βαθμους, για 20 με 25 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Κρυσταλλενια Λεμον – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.