Υλικά
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
-2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
-2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
-1 αυγό
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
-5-6 κτσ. λάδι
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. ρίγανη
-1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
-αλάτι – πιπέρι
-αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε, τα αλευρώνουμε τα ,ινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.