Συνταγές
Υπέροχα και αγαπημένα ψητά κουρκουμπίνια (αντί για τηγανητά)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Helen Makrodimitri – “SYNTAGES ME AGAPI”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο κρουστας
1 βουτυρο αγελαδος λιωμενο
Σιροπι
1 1/2 κουπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 φλουδα λεμονιου
1/2 λεμονι (χυμο)
1 ξυλο κανελας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανουμε το σιροπι το οποιο βραζουμε για 5’ σε δυνατη φωτια να δεσει και το αφηνουμε στην ακρη.
Βουτυρωνουμε το καθε φυλλο και ανα δυο τα κλεινουμε σε σφιχτο ρολο.
Τα βαζουμε σε ταψι το ενα διπλα στο αλλο με την ενωση προς τα κατω και τα κοβουμε σε μπουκιες.
Τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν στους 180 βαθμους και μολις τα βγαλουμε, τα περιχυνουμε με το σιροπι.Τα αφηνουμε ολη νυχτα να τραβηξουν καλα.
Τα σερβιρουμε σε πιατελα και πασπαλιζουμε με κανελα.
Η Συνταγή είναι από κ. Helen Makrodimitri – “SYNTAGES ME AGAPI”.