Συνταγές
Υπέροχα εκλεράκια με σου….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ εκλερ μπουκίτσες με σπιτικά σου.. Σκέτος πειρασμός!
Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ:
Για τα σου θα χρειαστούμε
125 γραμμ. νερό,
125 γραμμ. γάλα,
125 γραμμ. βούτυρο αγελάδος
μια πρέζα αλάτι,
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
4 με 5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό το γάλα και το βούτυρο και μόλις αρχίσει και βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το ξανατοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατώνουμε για 3-4 λεπτά και πάλι και το αποσύρουμε από τη φωτιά….
Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ και το ανακατεύουμε με σύρμα ή με μίξερ 3-4 λεπτά για να κρυώσει λίγο και να μην είναι καυτό…. Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα αυγό, ανακατώνουμε και πάλι καλά,
Στη συνέχεια το δεύτερο, ανακατώνουμε και πάλι καλά, το τρίτο και ανακατώνουμε, το τέταρτο και ανακατώνουμε και πάλι….. Αν το μίγμα πάρει μια μια ελαστική μορφή και πέφτει από το σύρμα δεν προσθέτουμε άλλο αυγό.
Αν είναι σφιχτή θα προσθέσουμε, εξαρτάται η ελαστικότητα της ζύμης αν τα αυγά είναι μεγάλα ή μικρά…… Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολα και μοιράζουμε με το κορνέ ίσες ποσότητες ζύμης για να πάρουμε και ισομεγέθη σου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα για λίγα ακόμη λεπτά και έτοιμα…..
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
θα χρειαστούμε
1 λίτρο γάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
50 γραμμάρια βούτυρο,
2 βανίλιες και
4 αυγά……
Βάζουμε σε ένα μπλωλ το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα αυγά και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Ανακατώνουμε το κορν φλάουρ τη ζάχαρη και τα αυγά με το σύρμα ή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε και λίγο από το ζεστό γάλα.
Χτυπάμε και πάλι ελαφρά και ρίχνουμε το μίγμα του μπωλ στη κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατώνουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε και τις βανίλιες…
Μόλις αρχίζει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατώνοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη εμφανισιακά κρέμα…
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και εφόσον κρυώσει λίγο την τοποθετούμε στο ψυγείο. Κόβουμε τα σου στη μέση, βάζουμε σε κορνέ κρέμα και γεμίζουμε.
Τέλος, θα χρειαστούμε και λίγη κουβερτούρα λιωμένη για μια ελαφριά επάλειψη από πάνω σε κάθε σου και λίγο τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ..
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.