Συνταγές
Ζουμερή αφράτη και πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτ ηλιέλαιο
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1 πακ φύλλο κρούστας
Σιροπι
2 ποτ ζάχαρη
1 ποτ νερό
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε ροδέλες
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατέυω καλά.
Εχουμε αφήσει το φύλλο να ξεραθεί και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
Ανακατευουμε καλά.
Ψηνουμε σε βουτηρομένο ταψάκι στον αέρα στους 170 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν βράση. Βραζουμε 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις υπέροχα, ατομικά, ζουμερά Παστάκια με γεύση πορτοκαλιού !!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα
2 ποτήρια.ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα μπισκότα αφού τα έχουμε μουσκέψει σε λίγο γάλα!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου το ένα ποτήρι ζάχαρη τα τρία ποτήρια γάλα βράζουμε ελαφρά να πήξει!
Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα!
Σε άλλο κατσαρολάκια βάζουμε την υπόλοιπη σκόνη κρέμα.ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα!
Βράζουμε σε.χαμηλή φωτιά!
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στην βανίλια κρέμα!Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες!!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.