Συνταγές
Υπέροχα αγαπημένα νηστίσιμα λουκουμάκια με μαστίχα Χίου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά
650γρ νερό + όσο νερό πάρει να γίνει χυλός ο νισεστές (το νερό παγωμένο)
650γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι τον χυμό
150γρ νισεστέ
10γρ ζελατίνη
200γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
500γρ Άχνη ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής 4-5 σταγόνες
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρώμα της) ενώ εμείς έχουμε βάλει σε ένα μπωλ με λίγο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε τον νισεστέ διαλυοντάς τον με το νερό και φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό. Μετά τα 10 λεπτά βάζουμε το νισεστέ και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 20 -25 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες την μαρμελάδα και το χρώμα που θέλουμε και ανακατεύουμε για αλλά 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ. Αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί.
Στρώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να το σκεπάσει. Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μην βγάζει υγρασία.
Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο κοπής με ζάχαρη άχνη και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε επάνω στην ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.