Υλικά

  • 1 λίτρο νερού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Γλυκάνισο 1 αστέρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4-5 μεγάλα αχλάδια ή 6-7 μικρά, ξεφλουδισμένα

 Για το κέικ

  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 50 ml Amaretto
  • 120 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
  • 20 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

 Εκτέλεση

Για τα αχλάδια

  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, γλυκάνισο και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδια, στη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να είναι σχετικά μαλακά.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.

Για το γλάσο

  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 40ml Amaretto
  • 100γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένο

 Για το κέικ

  • Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμτρο 23 εκ με λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC ή στους 160ºC στον αέρα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Amaretto σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά όταν βάζουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
  • Στήνουμε τα αχλάδια στο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή) σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Amaretto και σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αναδεύουμε τη σοκολάτα έως ότου το μίγμα είναι εντελώς λείο.
  • Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, έτσι ώστε να γίνει λιγότερο ρευστό.
  • Απλώνουμε πάνω στο κέικ που έχει ήδη κρυώσει

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan coolartisan