Συνταγές
Υγρό κέικ σοκολάτας Κόλαση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
4 αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι νερού γάλα
Μισό ποτήρι νερού λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κ.σ. κακάο
2 ποτήρια νερού αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σάλτσα:
1 κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι νερού γάλα
Μισό ποτήρι νερού λάδι
Μισό ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
120 γρ.μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και αυγά για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα σαν αφρός Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ορθογώνιο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα, το γάλα , το λάδι, το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι λυώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο , το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας και στολίζουμε όπως επιθυμούμε.