Συνταγές
Αγαπημένο Κυριακάτικο φαγάκι σήμερα – μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι μέτριο
-2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
-2 κτσ. φρυγανιά
-λίγη ντομάτα τριμμένη δική μου
-1 κτγ. πάπρικα
-1 πρέζα σόδα , ξύδι
-αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
-μαϊντανό, γευστικό προαιρετικά. Εγώ δεν βάζω αυγό γιατί το σφίγγει.
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά το κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη σπιτική ντομάτα.
Τις ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε από πάνω.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε για 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υγιεινά μπιφτέκια Φάβας με σπιτική σος ταχινιού
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
-2 φλ. φάβα βρασμένη και να έχει κρυώσει (σφιχτή)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
-ψιλοκομμένο μαϊντανό
-φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι
-5 -6 φρυγανιές τριμμένες
-1 αυγό
-2 κτσ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μου με βρεγμένα ή αλευρωμένα χέρια και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν, (περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο).
(14 κομμάτια έβγαλα).
σος ταχίνι
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κτσ. ταχίνι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
2-3 κτσ. νερό
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Saltaoura – “Χρυσές Συνταγές”.