ΥΛΙΚΑ
Χρησιμοποίησα ένα πακέτο (2 φύλλων) φρέσκιας σφολιάτας,
300 γραμ. φέτα τριμμένη,
200 γραμ. τυρί τσένταρ (cheddar) επίσης τριμμένο (στον τρίφτη)
100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό,
3 μεσαίου μεγέθους αυγά,
1/2 φλιτζανιού γάλα φρέσκο,
1/3 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1 κουταλιά σούπας (όχι πολύ γεμάτη) μουστάρδα απαλή,
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο,
και τέλος,
2 κουταλιές (όχι πολύ γεμάτες) βούτυρο μαλακό αλλά όχι λιωμένο,
καθώς και 8-10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένες στην μέση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια αντικολλητική φόρμα του κεϊκ, άλειψα με το βούτυρο πολύ καλά τα τοιχώματα, τον πάτο αλλά και τον λαιμό της φόρμας.
Έφτιαξα το μείγμα της γέμισης με τα τυριά μου τριμμένα, τ’ αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα και τον άνηθο.
Έκοψα την σφολιάτα σε λωρίδες (γύρω στα 5 εκατοστά φάρδος) και με αυτές του πρώτου φύλλου “έκτισα” την φόρμα μου, φροντίζοντας να μην αφήσω κενά. Όπου κενό, έκοβα κομμάτι και κάλυπτα την επιφάνεια της φόρμας.
Έβαλα την μισή γέμιση των τυριών. Έστρωσα με κομμάτια από τις φέτες της γαλοπούλας.
Συνέχισα με την υπόλοιπη γέμιση και τελείωσα με την υπόλοιπη γαλοπούλα.
Κάλυψα με λωρίδες σφολιάτας, φροντίζοντας πάντα, να μην υπάρχουν τρύπες ή κενά και γύρισα τις άκρες προς τα μέσα και στα πλαϊνά τοιχώματα αλλά και στον λαιμό της φόρμας.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι που είχε ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
Την έβγαλα και την άφησα να σταθεί για μισή ώρα και την αναποδογύρισα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Μην την κόψετε νωρίτερα (προσωπικά βιάστηκα λιγάκι να την κόψω) γιατί είναι πολύ ζεστή η γέμιση και δεν θα βοηθήσει στο σερβίρισμα.
Καλή σας απόλαυση και Καλές Γιορτές να έχουμε όλοι μας.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο aromavanillias.blogspot.gr