Συνταγές
Τυρόπιτα με φύλλο σπιτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Asimakopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
για την γέμιση
300γρ φέτα πικάντικη,
300 φέτα γλυκιά,
τρία αυγουλακια
ένα ποτήρι του νερού γάλα Εβαπορε
ελάχιστο πιπέρι,
μισό ποτηράκι του κρασιού ηλιελαιο, και έχουμε λιώσει ένα Βιτάμ το οποίο το μισό θα μπει στην γέμιση, και το άλλο για να βουτηρωσουμε τα φύλλα
Υλικά για το φύλλο..
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις..
Μια λακουβιτσα και βάζουμε και ελάχιστο αλάτι, λίγο ξύδι και μισό ποτηράκι ελαιόλαδο. Ζεσταινουμε ελαφρώς λίγο νερό. Ζυμωνουμε καλά τα υλικά μας και φτιάχνουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
Προθερμασμενος φούρνος 200.
Βουτηρωνουμε το ταψί και ανοίγουμε τέσσερα μπαλάκια φύλλα. Λεπτό όσο μπορούμε. Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι το ανοίγουμε, το απλωνουμε στο ταψί και το βουτηρωνουμε. Όσοι θέλετε το αλειφετε με ελαιόλαδο.
Παίρνουμε το δεύτερο μπαλάκι κατά τον ίδιο τρόπο, πάντα ανοίγουμε το φύλλο με αλευρωμενη επιφάνεια.. Και μετά παίρνουμε το τρίτο το οποίο ανοίγουμε το μισό από το τρίτο μπαλάκι και βάζουμε και ένα τρίτο φύλλο στο οποίο θα μπει η γέμιση όμορφα απλωμενη
Ανοίγουμε το άλλο μισό από το τρίτο μπαλάκι και το απλωνουμε πάνω από την γέμιση
Στην συνέχεια κλείνουμε τα φύλλα που έχουμε στο ταψί το βουτηρωνουμε ρίχνουμε λίγο γάλα και ελάχιστο τριμμένο κεφαλοτυρι
Μετά ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο μας. Το απλωνουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε καυτό βούτυρο από πάνω. Και ελάχιστο γάλα. Χαραζουμε την πίτα και την βάζουμε στο φούρνο
Έτοιμη όταν ροδίσει!
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Asimakopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.