Συνταγές
Μοσχομυρισε!! Σπανακοτυρόπιτα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φύλλα θα χρειαστούμε
Πέντε κούπες αλεύρι, δυόμιση κούπες χλιαρό νερό, ένα κτγ. αλάτι
Φτιάχνουμε ένα ωραίο ζυμάρι, το πλάθουμε μετά μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι όσο ένα πιάτο του γλυκού.
Το αλείφουμε με βούτυρο και σπορέλαιο.
Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο εγώ γι’ αυτό το ταψάκι έβαλα τέσσερα πιτάκια μαζί για το κάτω μέρος και άλλα τέσσερα επάνω.
Μετά παίρνουμε τα τέσσερα πιτάκια σε λαδωμένοι επιφάνεια και τα ανοίγουμε με το χέρι και γίνεται ένα φύλλο.
Το βάζουμε κάτω σε λαδωμένο ταψί επάνω γέμιση και μετά κάνουμε το ίδιο με τα άλλα τέσσερα πιτάκια.
Χαράζουμε την πίτα, βάζουμε βούτυρο και σπορέλαιο και μετά στο φούρνο.
Η συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τυρόπιτα με φρέσκο τυρί.
Υλικά
για την ζύμη
-600 γρ. αλεύρι γοχ.
-1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-2 κουταλιές λεμόνι χυμό
-αλάτι
για την γέμιση
-1 κιλό φρέσκο τυρί τριμμένο
-4 αυγά
-μισό φλυτζάνι γάλα
-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ρίχνοντας σιγά- σιγά νερό κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Έπειτα, ετοιμάζουμε τη γέμιση, ενώνοντας όλα τα υλικά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια.
Στρώνουμε τρία φύλλα ραντίζοντας ανάμεσα με ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση. Τέλος στρώνουμε δύο φύλλα και κόβουμε τη πίτα.
Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα.
Καλή επιτυχία!