Πιτες
Η γυμνή τυρόπιτα του chef ή αλλιώς ξυπόλυτη όπως την λέμε στο χωριό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εξαιρετική γυμνή τυρόπιτα! Δείχνει πεντανόστιμη και με τραγανότητα από πάνω!!
Είναι άπαιχτη, αφράτη, ζουμερή και πεντανόστιμη. Απλά, με λίγα υλικά φτιάχνεις ένα αριστούργημα, ένα ποίημα..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak λιωμένο
-500 γρ. φέτα
-500 γρ. ανθότυρο
-200 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
-50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-προαιρετικά, πιπέρι και ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, θρυμματίζοντας το τυρί και το ανθότυρο σε ένα μπωλ με τα χέρια μας.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε με τα χέρια μας, ανακατεύοντας τα υλικά.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε με lurpak ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.
Δες στο παρακάτω βίντεο όλα τα βήματα για να εκτελέσετε την πιο νόστιμη συνταγή για “τυρόπιτα “
Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να πετύχετε αυτή τη συνταγή!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Ζέστη είναι όνειρο δοκιμάστε τη..
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
300 γρ γιαούρτι στραγγιστο
250 γρ καλαμποκελαιο
2 κ σ μπέικιν
1 αυγό
Λίγο αλάτι
650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
1 σκαφακι τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ μυζήθρα γλυκιά
200 γρ φέτα
Λίγο ξερό δυόσμο πιπέρι σουσάμι αυγό για το αλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά τις ζύμης το αλεύρι στο τέλος ζυμωνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Ανοίγουμε φύλλο το περισσότερο κομμάτι και το βάζουμε σε ταψακι να εξέχει στρώνουμε το σκαφακι Φιλαδέλφεια με ένα κουτάλι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τη μυζήθρα το πιπέρι και το δυόσμο
Τα ριχνουμε πάνω στο τυρί κλείνουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με αυγό και σουσάμι ψήνουμε μέχρι να ροδισει σε αντιστάσεις 180 βαθμούς
Το φύλλο είναι μαλακό και η γέμιση απαλή και κρεμώδης
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”