Συνταγές
Μακαρόνια παστίτσιο, με την πιο εύκολη μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό κιμά, 1 κρεμμύδι μεγάλο, κανέλα, πιπέρι, ζωμό κότας, τοματοχυμό, αλάτι, μαϊντανό στο τέλος. Στα μακαρόνια βάζουμε ζωμό κότας και αλάτι. Τα στραγγίζουμε, βάζουμε βούτυρο ή (αυγό) για να μην κολλήσουν, αναρή με χαλούμι, τυρί και λίγη μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ
Βάζουμε 100 γρ. λάδι ή 3-4 κτσ. βούτυρο, (200 γρ. Cream Cheese), αλεύρι ανάλογα με το ταψί μας δηλαδή για το μεγάλο, 12 κουταλιές αλεύρι, 1 εβαπορέ, 2 ποτ. από το νερό των μακαρονιών που μισοψήσαμε και 8 ποτ. γάλα , ή (11 ποτ. γάλα και 1 ποτ. από το νερό που ψήσαμε τα μακαρόνια), αλάτι, λίγο πιπέρι, 4 αυγά, 1 ποτ. με τριμένη αναρή, χαλούμι, τυρί.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Τυρόπιτα Θρακιώτικη (Μηλίνα)
Υλικά
Για 4-6 άτομα
-1 συσκευασία φύλλο για πίτες, (χωριάτικο)
-4 μεγάλα αυγά
-400 γρ. φέτα
-735 γρ. γάλα
-180 γρ. λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 245 γραμμάρια από το γάλα, (1 φλιτζάνι), τα δυο αυγά και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
Επειτα λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε δυο φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο από τη τη γέμιση, μετά ξανά φύλλο- λάδωμα– γέμιση- ξανά φύλλο- λάδωμα– γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δυο φύλλα τσαλακωμένα.
Στη συνέχεια χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 αυγά και 1 κτσ. λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνει ένας χυλός και τον ρίχνουμε πάνω από την πίτα.
Βάζουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου για 45 – 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.