Συνταγές
Ωραιότατα τυροπιτάκια από τα καλύτερα που θα έχετε φτιάξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πόπη Σοροκάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
1 Κεσεδάκι ηλιέλαιο
1 Φαρίνα (500γρ.)
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ:
150γρ. Φέτα
150γρ. Ανθότυρο
Δυόσμο κατά βούληση (προαιρετικα)
ΑΛΕΙΜΜΑ:
1 Κρόκο αυγού η γάλα
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
Σουσάμι, μαυροκούκι ( ότι επιθυμείτε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη φαρίνα και το αλάτι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μας. Κλείνουμε με το χέρι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο ή το γάλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Πόπη Σοροκάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τυροπιτάκια χρυσαφένια !!!
Τυροπιτάκια μόλις τα έβγαλα από το φούρνο.
Η Συνταγή είναι της κ. Πελαγια-Κωνσταντινος Χρηστιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο βούτυρο φρέσκο
1 κεσέ γιαούρτι
1 αυγό
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
αλεύρι όσο πάρει farina
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε λίγο στο χέρι μας και το ανοίγουμε βάζουμε λίγο τυρί και κλείνουμε.
Ψήνουμε στους 180 για 15 στον αέρα.
Ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα και από πάνω στα τυροπιτάκια πέρασμα με πινέλο και κρόκο αυγού.
Εσείς θα κρίνετε για πόσο στις αντιστάσεις στους 180 Βαθμούς .
Η Συνταγή είναι της κ. Πελαγια-Κωνσταντινος Χρηστιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.