Συνταγές
Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ – το ιδανικό πιάτο για ορεκτικό ή κυρίως
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλο κρούστας
700 ml γάλα
3 αυγά
300 γρ τυριά διαφορά που λιωνουν(εγώ έβαλα κασέρι και ρεγγατο)
300 γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Λαδι για το άλειμμα των φύλλων .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι προσθέτουμε το ζαμπόν τα τυριά και 3-4 φύλλα κρούστας που τα έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Ανακατευουμε καλά και το στρώνω πάνω από τα φύλλα.
Βαζουμε ακόμα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά
Αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τυροπιτάκια -αφράτα-εύκολα-νόστιμα !!.
Αφράτα γρήγορα εύκολα νόστιμα με 6 υλικά !!
Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
30 γρμ μαγιά
2 κρόκους αυγών
1 κσ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι περίπου 1κιλο
Βάζω όλα τα υλικά μαζί..
Δηλαδή χτυπάω τα αυγά με το σπορέλαιο ρίχνω το
χλιαρό γάλα όπου μέσα έχω διαλύσει την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη.
Μετά
ρίχνω το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Το ζυμώνω σε ζύμη που να μην κολλάει
στο χέρι το σκεπάζω με μεμβράνη και το
βάζω σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο όπου έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς και το
αφήνω να φουσκώσει.
Οταν φουσκώσει την κόβω σε 4 μέρη.
Ανοίγω
στρογγυλό φύλλο το χωρίζω σε ακτίνες και βάζω τυρί η λουκάνικο η πατάτα
η σπανάκι ακόμη και μαρμελάδα η μερέντα.
Τα τυλίγω σαν κρουασανάκια σε σχήμα.
Τα βάζω σε
ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο αυγού με λίγο νερό και ρίχνω σουσάμι.
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να
ροδοκοκκινίσουν.