Συνταγές
Τέλεια και λαχταριστά τυροπιτάκια κουρού – Πάρα πολύ ωραία και γευστικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. αλεύρι Μάννα Καραμάνη για όλες της χρήσεις, 250 γρ. βιτάμ που το τρίβουμε με τον τρίφτη, βάζουμε 2 με 3 κτσ. γραβιέρα ή πεκορίνο, 150 γρ. γιαούρτι, 50 γρ. νερό, 1 κτγ. μπέηκν πάουντερ, 1/2 κτγ. αλάτι, 1 αυγό.
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και παραπάνω να είναι δεν πειράζει.
Εκτέλεση
Μετά ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και βάζουμε τη γέμιση που είναι 500 γρ. φέτα και 200 γρ. γραβιέρα ή άλλα κίτρινα τυριά.
Ρίχνουμε στο φύλλο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό, κάνουμε γραμμές με το πιρούνι πρώτα από αριστερά προς τα δεξιά και μετά σταυρωτά από επάνω από δεξιά προς τα αριστερά.
Αλείφουμε με κρόκο και λίγο νερό, ρίχνουμε σουσάμι, εγώ δεν είχα και δεν έβαλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντίστασης για 30 λεπτά, βέβαια πάντα αναλόγως το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τυρομπαλάκια & πατατομπαλάκια. Το καλύτερο ορεκτικό!
ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡΜ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ
150 ΓΡΜ. ΠΕΚΟΡΙΝΟ
150 ΓΡΜ. ΡΕΓΓΑΤΟ
200 ΓΡΜ. ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ ΚΙΤΡΙΝΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΙΣΟΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
1 ΑΥΓΟ + 2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
3-4 ΚΤΣ. ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
ΑΥΓΟ -ΑΛΕΥΡΙ -ΑΥΓΟ -ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΠΑΤΑΤΟΜΠΑΛΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
4-5 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΙΣΟΒΡΑΜΕΝΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
300 ΓΡΜ. ΜΙΞ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
2 ΑΥΓΑ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΚΙΝ
ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
2-3 ΚΤΣ. ΑΛΕΥΡΙ
ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ.
ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΑΡΟΥΜΕ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ & ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΥΞΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!