Συνταγές
Καταπληκτικά τυροκούλουρα σκέτος αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Sevasti Anthoula – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι γοχ., 1/2 φακελάκι μαγιά, 1/2 κουταλάκι αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, 1/2 κούπα χλιαρό γάλα, 1 κουταλιά γιαούρτι, 75 γρ. ηλιέλαιο, 1 αυγό, και τυριά της αρεσκείας σας, + φέτα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μπαλάκια, τα ανοίγουμε κατά μήκος, ρίχνουμε τα τυριά μας και το στρίβουμε να γίνει κουλούρι, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά, ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, για να ροδίσουν τα αλείφουμε με αυγό και γάλα.
Η συνταγή είναι από Sevasti Anthoula – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για τυροκούλουρα απλά τέλεια και πολύ νόστιμα.
Η συνταγή είναι από κ. Aliana Anna Kanani – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 1 κτγ. ζάχαρη, 1 κτγ. αλάτι, 200 ml. χλιαρό νερό, 200 ml. γάλα, 200 ml. λάδι σπορέλαιο, 1 αβγό, 900 γρ. αλεύρι γοχ.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος, κάνουμε μπαλάκια, βγαίνουν 16, σε κάθε μπάλα απλώνουμε με το χέρι βάζουμε τυρί κλείνουμε και κάνουμε μπαστουνάκια, 2 μπαστουνάκια σε κάθε τυροκούλουρο, κάνουμε κοτσίδα και ενώνουμε.
Πασπαλίζουμε με κρόκου αβγό με λίγο γάλα και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Aliana Anna Kanani – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.