Συνταγές
Τυλιχτά τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
-1 αβγό
-175 γραμμάρια σπορέλαιο
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 κ.γ. αλάτι
-120 γραμμάρια χλιαρό γάλα
-1 φακελάκι μαγιά
-490 γραμμάρια κανονικό αλεύρι
-160 γραμμάρια φέτα
-1 αβγό
-1 κ.γ. πιπέρι
-1 πράσινη πιπεριά (κέρατο)
-1 λαδόκολλα
-1 κρόκο αβγού
-λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας σπάζοντας σε μία λεκάνη 1 αυγό το οποίο και θα ανακατέψουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Θα προσθέσουμε στη λεκάνη 175γρ. σπορέλαιο, 1κγ. ζάχαρι, 1κγ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα μπώλ 120γρ. χλιαρό γάλα, προσθέτουμε 1 φακελάκι μαγιά, το ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε στη λεκάνη.
Το επόμενο βήμα, είναι να ρίξουμε στη λεκάνη σιγά σιγά ανακατεύοντας τα 490 γραμμάρια αλευριού και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, πλάθοντας έτσι μία ζύμη την οποία θα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σε ένα μπώλ θα βάλουμε τα 160 γραμμάρια της φέτας και με ένα πηρούνι θα την θρυμματίσουμε. Στο ίδιο μπωλ θα σπάσουμε ένα αυγό, θα ρίξουμε 1κγ. πιπέρι, και μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Θα ανακατέψουμε καλά αυτά τα υλικά.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος θα βάλουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε την ζύμη, και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε μέγεθος ενός πιάτου σε τετράγωνο σχήμα. Με το μαχαίρι θα κόψουμε αυτό το φύλλο σε συνολικά 8 ίσα κομμάτια.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε από τη γέμιση και την απλώνουμε στα κομμάτια του φύλλου ζύμης που έχουμε ήδη κόψει, τα τυλίγουμε και τα βάζουμε στη λαμαρίνα.
Το επόμενο βήμα είναι να σπάσουμε ένα αυγό σε ένα μπωλάκι με λίγο νερό. Τα ανακατεύουμε και κατόπιν με ένα πινέλο, αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Οταν η λαμαρίνα γεμίσει με τα τυροπιτάκια, θα την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Μετά και το ψήσιμο, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και τα τυροπιτάκια είναι έτοιμα προς σερβίρισμα.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris