Συνταγές
Τσουρεκάρα γεμιστή με σοκολάτα !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
⅔ κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
⅓ κούπας νερό χλιαρό
1 βανίλια
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 2 κουταλιές ζάχαρη
5-5½ κούπας αλεύρι ανακατεμένο με ½ κουταλάκι σόδα
2 αυγά
⅔ κούπας βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας
2-3 κουταλιές ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
1 δόση σοκολατένιο γλάσο ganache
½ κούπας αμύγδαλο καβουρντισμένο
Για το γλάσο ganache
1 κούπα κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι άρωμα της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε να σταθεί να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
Την αδειάζουμε μέσα στο γάλα μαζί με τη βανίλια και τη μαστίχα. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών μέσα σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις ζυμώνοντας ώσπου να σχηματιστεί ζύμη μαλακιά κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν προσθέτουμε όλο το αλεύρι εάν δεν το πάρει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο διπλώνοντας τη ζύμη χωρίς να τη ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη. Αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει ζυμώνουμε τη ζύμη 1′-2′ και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Αλείφουμε με βούτυρο πασπαλίζουμε με τις ψηφίδες σοκολάτας και τη ζάχαρη και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά. Βρέχουμε με λίγο νερό την ένωση για να κολλήσει. Γυρίζουμε το ρολό με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω και το βάζουμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει 30′. Ψήνουμε το τσουρέκι στους 180°C 35′-40′. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει. Το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Φτιάχνουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε κι ανακατεύουμε το άρωμα.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε το τσουρέκι.
Όταν περάσεις στο γρασσάρισμα, το βάζεις πάνω στα σύρματα μέσα σε ταψί και να το περνάς από πάνω για να πάει παντού, και οτι πέσει στο ταψι το ξαναβάζεις!
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα.”