Συνταγές
Εύκολα και αφράτα τσουρέκια χωρίς κόπο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Papafilippou Kalomoira – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
300 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. βούτυρο
1 κούπα γάλα – περίπου 250 γρ
100 γραμ. μαγιά
1 κγ μαχλέπι
1 κγ μαστίχα (κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη)
1 κγ κοφτό κακουλέ
1 κιλό αλεύρι γοχ
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Αυτή τη φορά χτύπησα τα υλικά όλα μαζί αφού φούσκωσε η μαγιά, στο μίξερ περίπου 10-15′ και τα έκανα με γέμιση Μερέντα.
Ψήθηκαν στην κάτω σχάρα ,πάνω κάτω στους 160. Έγιναν αφρός!
Τα έψησα 25-30′ αντιστάσεις πάνω- κάτω στην τελευταία σχάρα
Η Συνταγή είναι από Papafilippou Kalomoira – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τσουρεκάκια !!! Tα λόγια είναι περιττά……!!!!!!Διαχρονική η αξία τους…
ΥΛΙΚΑ
13 αυγά,
2 ποτήρια σπορέλαιο,
2 ποτήρια γάλα,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,
2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,
1 φακελάκι Μπέικιν,
1 κουταλάκι αλάτι,
μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.
3/4 μαγιά από το καλούπι
και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.
Την μαγιά την φτιάχνω με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και αλεύρι.
Όλα τα άλλα στην κατσαρόλα ζέσταμα εκτός τα αυγά,αυτά στο τέλος.
ψήσιμο στους 160 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου..
Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ….!!!!!