Συνταγές
Τσουρέκια πλεξούδες με γέμιση νουτέλα και καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Palatsidh – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο…. για μεζούρα της συνταγής έχουμε το (κουτί)…
τέσσερα κουτιά ζάχαρη εγώ τόσο έβαλα Αν θέλετε βάζετε λιγότερο τρία κουτιά
χλιαρό νερό
δεν βάζουμε βούτυρο βάζουμε ηλιέλαιο 2 κουτιά
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
6 αυγά
2 βανίλιες
μία μαστίχα
1 μαχλέπι
1 κακουλέ
6 φακελάκια ξερή μαγιά
αλεύρι γύρω στα 3 κιλά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο μαζί με τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν
Σε ένα άλλο μπολ πιάνουμε τη μαγιά μαζί με το νερό και λίγο αλεύρι για να φουσκώσει…
Όταν λιώσει το ζαχαρούχο μαζί με τη ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά μεγάλη
ΠΡΟΣΟΧΗ
να μην είναι ζεστό να είναι χλιαρό προσθέτουμε τη Μάγια που έχει φουσκώσει τα αρώματα και λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε…..
Αφού έχουν φουσκώσει τότε κάνουμε μπαλάκια ανοίγουμε φύλλο πασπαλίζουμε Merenda και από πάνω βάζουμε λίγα τριμμένα καρύδια και μετά ρολάρουμε
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 35 με 45 λεπτά Ανάλογα τον κάθε φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Sofia Palatsidh – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.