Συνταγές
Τσουρέκια με εκτέλεση που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμενο + για το άνοιγμα
130 γρ ζάχαρη για ποιο γλυκά + 30-40 γρ
3 αυγά μικρά τα ασπράδια χτυπημένα χωρια
150 μλ γάλα χλιαρό
50 μλ νερό χλιαρό
25 γρ μαγιά φρεσκια
Ξύσμα από μισό λεμονι
2 κσ αραβοσιτελαιο
1 κσ κονιάκ
1 βανίλια
1/4 κ γλ κακουλέ
1/4 κ γλ μαχλεπι
60 γρ φυτινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ασπράδι και μισό κρόκο 1 κσ γάλα για το αλειμα 1 κσ ζάχαρη για πασπαλισμα
Λιωνουμε στο νερό την μαγιά και 1 κσ αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει
Βάζουμε τα 500 γρ αλεύρι σε λεκάνη το ξύσμα τη βανίλια μαχλεπι κακουλέ ανακατεύουμε κάνουμε λακούβα στην μέση. βάζουμε την ζάχαρη στο γάλα ανακατεύουμε να λιώσει την ρίχνουμε στο αλεύρι και την μαγιά τους κρόκους χτυπάμε με το πιρούνι βάζουμε το αραβοσιτελαιο το κονιάκ αρχίζουμε να ζυμονουμε βάζουμε τα ασπράδια και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι αδειάζουμε στον μπαγκο και ζυμονουμε πολύ καλα
πασπαλιζουμε μια κατσαρόλα λίγο αλεύρι βάζουμε το ζυμάρι βάζουμε το καπάκι βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα μέχρι την μέση (μέθοδος Μπεν Μαρί )με νερό να βράσει μόλις βράσει σβήνουμε και αφήνουμε πάνω στο μάτι βάζουμε την κατσαρόλα με το ζυμάρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί και να τριπλασιαστεί το ζυμάρι.το αδειάζουμε σε αλευρομενο μπαγκο πλάθουμε σε μακρη ρόλο
κόβουμε σε 4 ίσα μέρη πλάθουμε μπάλες ανοίγουμε με το πλαστι 15 εκ βάζουμε 1_2 κσ την λιωμένη φυτινη και συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ανοίγουμε και με τα χέρια κόβουμε στην μέση και το μισό σε τρία μέρη στρίβουμε τις λοριδες και πλέκουμε πλεξούδα βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα σκεπάζουμε με μεμβρανη και αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι με την μέθοδο Μπεν μαρι.
χτυπαμε το αυγό με το γάλα αλείφουμε πασπαλιζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αερα στους 200 β για 25 -30 λεπτά μετά τα πρώτα 7-8 σκεπάζουμε και ξεσκεπάσουμε τα τελευταία 10 λεπτά. Εγώ έβγαλα γρήγορα το αλουμινόχαρτο και μου μαύρισαν λίγο
Όταν ανάψουμε τον φούρνο βάζουμε ένα πυρίμαχο μπολ με νερό.
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.