Συνταγές
Υπέροχο κέικ, αφράτο και λαχταριστό με πολυ ωραία υλικά κ γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
360 γρ ζάχαρη
200 γρ βουτυρο (όχι μαργαρίνη)
60ml ελαιόλαδο
220ml γάλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ηλιέλαιο .
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και εναλλάξ λίγο αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ , λίγο γάλα, λίγο χυμό πορτοκαλιού .
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Επειδή η φόρμα μου είναι μικρή έβαλα και σε μια μικρή στενόμακρη .
Έψησα στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τσιζ κέικ από την Τζένη Τσανακτσίδου!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μπισκότα θέλουμε)
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες,
300 γραμμάρια τυρί κρέμα,
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να γίνει ψιχουλιαστό, το τοποθετούμε στο σκεύος μας και τα πατάμε καλά να ισιώσουν. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν μέχρι να αφρατεψει.
Βγάζουμε από το ψυγείο το σκεύος με τα κρύα μπισκότα και τοποθετούμε πάνω την κρέμα τέλος προσθέτουμε την μαρμελάδα!
Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!