Συνταγές
Αν τα δοκιμάσετε δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε του εμπορίου – σπιτικά γαριδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-400 γρ. βρασμένες πατάτες
-80 γρ. κεφαλοτύρι τριήμερο
-30 γρ. βούτυρο λιωμένο
-70 γρ. νισεστέ
-1/2 κτγ. πάπρικα
-100 ml. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε τις πατάτες σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ένας χυλός.
Το βάζουμε σε συσκευή κορνέ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρώγονται ζεστά και τραγανά.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις..
Τρώγατε ποτέ γαριδάκια και δρακουλίνια? Τώρα που θα δείτε από τι φτιάχνονται δεν θα τα αγγίξετε ξανά!
Τα γαριδάκια αποτελούν τον πιο λαχταριστό πειρασμό για μικρούς, αλλά και μεγάλους πολλές φορές! Η γεύση που καταλαβαίνουμε συνήθως είναι αυτή του τυριού και του καλαμποκιού … Τι έχουν μέσα όμως; Όχι πάντως…τυρί και καλαμπόκι!
Μαλτοδεξτρίνη: Ένας πολυσακχαρίτης, ένα είδος υδατάνθρακα που παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι και μπαίνει στα σνακ για να τα διογκώσει!
Μηλικό οξύ: Μπαίνει ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων.
Οξικό νάτριο: Αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας.
Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Κάποιες φορές χρησιμοποιούνται για να αντισταθμίσουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Για να κάνουν το σνακ ελκυστικό στον καταναλωτή!
Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.