Συνταγές
Υπερπαραγωγή κέικ σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. βούτυρο
-2 ποτήρια ζάχαρη
-6 αυγά
-1 ποτήρι γάλα
-4 κουταλιές μεγάλες κακάο
-2 βανίλιες
-1 φαριναπ, (500 γρμ.) ,1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Διακόσμηση
-500 ml. κρέμα γάλακτος
-2 βανίλιες
-2 κουταλιές ζάχαρη
-Τρούφα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, το κακάο, τις βανίλιες και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως.
Εφτιαξα 2 μικρά κέικ.Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο για 45- 60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, κόβουμε στην μέση και βάζουμε σαντιγί στην μέση και από πάνω.
Διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας και πολύχρωμη.
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τρυπάτο κέικ καρότου σιροπιασμένο με σάλτσα σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
-3 καρότα ωμά
-3 αυγά
-3/4 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
-1 1/5 φλ. ζάχαρη
-2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 βανίλια
Σάλτσα σοκολάτας
-300 γρ. γάλα
-330 γρ. κουβερτούρα
-100 γρ. βούτυρο
-2 κτγ. μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμενα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το τρυπάμε παντού με ένα χοντρό καλαμάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο να λιώσει κι έπειτα ρίχνουμε την σοκολάτα και το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχω ένα λείο αποτέλεσμα και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ να γεμίσουν οι τρύπες παντού.
Από πάνω ρίχνουμε ινδοκάρυδο.
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.