Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
- 300 γρ. κέικ
- 60 ml χυμό πορτοκάλι
- 70 γρ. κρέμα καρύδας ή γάλα ή χυμό
- 80 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο ή φουντούκι, σε μορφή πούδρας
Επικάλυψη
- Κακάο η ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κάνουμε το κέικ τρίμματα στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε τον χυμό και ζυμώνουμε με το φτερό.
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη κρέμα καρύδας και τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το ζύμωμα με το φτερό.
- Προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να πλάθεται – προσέχουμε να μην το παραχτυπήσουμε γιατί θα βγάλει λίπος. Αν το μίγμα κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε τόσο αμύγδαλο ώστε να πλάθεται.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα περίπου.
- Σε ένα μπολ βάζουμε μπόλικο κακάο και ινδοκάρυδο.
- Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια.
- Ρίχνουμε τα μπαλάκια στο κακάο, τα γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.dairy-free.eu