Αγαπημένο γλυκό ψυγείου!
Υλικά
•1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
•1/2 φλ. λικέρ κρέμα (bailly’s)
•Για την κρέμα βανίλια
•2 λίτρα φρέσκο γάλα
•1- 1/4 φλ. ζάχαρη
•8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
•1 μπαστούνι βανίλιας
•2-1/2 φλ. τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σχίζουμε τη βανίλια στην μέση κι αφαιρούμε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού.
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρυνει.
Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, γάλα κονιάκ ,3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά