Συνταγές
Τρουφάκια νηστίσιμα .. γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Σαρλιακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 Κουπα μαργαρίνη, 1 κ 1/4 κουπας ζάχαρη άχνη,
3 κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής, 1 κουταλιά σούπας κακάο διαλυμένο σε 1/4 κούπας κονιάκ,
2 κούπες κουακερ, 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα και 1 κούπα τριμμενο ινδοκαρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη στο μίξερ να πήξει και ν αφρατεψει. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Η ζύμη πρέπει να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια. (Αν κολλάει προσθέστε λίγο κουακερ ακόμη).
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγειο 2 με 3 ώρες να σφίξει. Πλαστε μικρά τρουφάκια και τυλίξτε τα στην καρύδα η σε τρούφα και βάλτε τα μέσα σε μικρά γκοφρέ θηκακια.
Γίνονται 50 με 60 τρουφάκια και διατηρούνται στο ψυγειο.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Σαρλιακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τρουφάκια λευκά
Υλικά
- 3 φάκελοι Λευκή Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ (300γρ.)
- 60γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 20γρ. (4 κουτ. σούπας) Drambuie
- Τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα (σε μπέν μαρί ή στα μικροκύματα). Θερμαίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά, απομακρύνετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το Drambuie.
Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει ώστε να μπορείτε να το πλάσετε σε μπαλάκια.
Βάζετε την τριμμένη καρύδα σε ένα πιάτο και καλύπτετε τα τρουφάκια. Τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.