Συνταγές
Πολύ ωραία κουλουράκια κανέλας μυρωδάτα και γευστικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
Μισο ποτηρι συμιγδαλι χοντρ
1κ.σ.κανελα
Μιση κ.γ.γαρυφαλο
1κ.γ.σοδα
800γρ.α.γ.χ.(περιπου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε με τον αυγοδαρτη ολα τα υγρα και τελος ζυμωσουμε ριχνωντας και το αλευρι.
ψησουμε στους 190 αεροθερμο.
*παίζει ρόλο και το ψήσιμο.Οσο κρυώνουν σφίγγουν.Οπτε θέλει προσοχή στο χρόνο ψησίματος
Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για τρομαχτικά κουλουράκια βουτύρου σαν δάχτυλα μάγισσας!
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “jimdiasrecipes“
Υλικά
125 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
25 γρ άχνη ζάχαρη (για πιο γλυκά βάζουμε 40 γρ)
1 βανίλια
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
προαιρετικά ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια,να αφρατέψει και ασπρίσει
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε 15 μπαλάκια
Δίνουμε σχήμα δαχτύλου και βάζουμε ένα αμύγδαλο στην άκρη σαν νύχι
Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε γραμμές
Ψήνουμε στους 170 C για 15-20 να ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αν θέλουμε κόβουμε το αμύγδαλο στην μέση και το βάζουμε από την άσπρη πλευρά για να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής με μια μπατονέτα
Διατήρουμε σε κουτί μπισκότων
Δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα της συνταγής :
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “jimdiasrecipes“