Συνταγές
Τραγανό γαλακτομπούρεκο με λεμονοβουτυρενιο άρωμα να λιώνεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Αγαπημένο γλυκό που γίνεται καταπληκτικό, με μπόλικη αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο. Ένας συνδυασμός ακαταμάχητος!
ΥΛΙΚΑ
Ενα κουτι γαλα εβαπορε Νουνου
Μια κρεμα γαλακτος Δελτα light
1 φλυτζανα σιμιγδαλι ψιλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το γαλα αραιωμενο με νερο στη φωτια και την κρεμα γαλακτος, μολις ζεσταθουν προσθετουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε σε μετρια φωτια με το συρμα να πηξει, σβηνουμε και αφηνουμε στην ακρη
Χτυπαμε 4 αυγα σε δυνατη ταχυτητα ριχνουμε 1 και 1/2 φλυτζανα ζαχαρη και εξακολουθουμε να χτυπαμε να αφρατεψει
Το ριχνουμε στο πρωτο μιγμα πρισθετουμε 2 βανιλιες,το ξυσμα ενος λεμονιου και 3 κ.σ βουτυρο Lurpak ανακατευουμε να ενσωματωθουν απαλα
Σε μεγαλο pyrex βουτυρωμενο στρωνουμε 3 φυλλα καλα βουτυρωμενα με το ιδιο βουτυρο, ριχνουμε την κρεμα του γαλακτομπουρεκου , γυριζουμε τα εξεχοντα φυλλα προς τα μεσα βουτυρωνοντας τα ,αλλα 3 φυλλα καλα βουτυρωμενα τα εξεχοντα προς τα εξω και απο κατω προς τον πατο βουτυρωνοντας τα
Χαρασσουμε μπακλαβωτα ή παραλληλα και ραντιζουμε με νερο
Ψηνουμε στους 180° σε προθερμασμενο φουρνο αεροθερμο εως ότου ροδισει
Σε παραλληλο χρονο βαζουμε να βράσει το
Σιροπι :
3 φλυτζανες ζαχαρη
2 και 1/2 φλυτζανες νερο να βρασει για 8 λεπτα με την φλουδα μισου λεμονιου
Αμεσως μολις βγει το γλυκο σε 1/2 περιπου ωρα το ρίχνουμε σιγά από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”