Συνταγές
Τραγανό Γαλακτομπούρεκο με ζουμερή κρέμα που πραγματικά λιώνει στο στόμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Κεφαλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
(ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ AKΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ)
ΥΛΙΚΑ
μισο λίτρο φρεσκο γαλα
μισο λιτρο κρεμα γαλακτος
μιση φλιτζανα του νες καφε ζαχαρη
μια φλιτζανα σιμιγδάλι ψιλό και 2 βανιλιες
Οταν η κρεμα πηρε βραση την εβγαλα απο τη φωτια πρόσθεσα 4 κουταλιες της σουπας φρεσκο βουτηρο κ την αφησα να κρυωσει
Επειτα χτυπησα 4 αυγα με μιση φλιτζανα ζαχαρη ωσου να γινει μια αφρατη μαρεγκα κ τη προσθεσα στη κρεμα μου
βασικη προϋπόθεση η κρεμα να ειναι κρυα η εστω χλιαρη..ΟΧΙ ΖΕΣΤΗ…
για το σιρόπι
3 φλιτζανες νερο
2 φλιτζανες ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας κονιακ
1 φλουδα απο ενα λεμονι κ μια κουταλια μελι.( το μελι το προσθετουμε αφου εχει παρει μια βραση το σιρόπι μας).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγω χρησιμοποιω φύλλα Βηρυτού καθως τα θεωρω τα Καλύτερα για σιροπιαστά γλυκα μπορειτε ομως να χρησιμοποιήσετε ενα φύλλο κρουστας της αρεσκειας σας.
Ενα μυστικο για να γινει το φύλλα τραγανό ειναι καλο βουτηρωμα κ οχι πινελο…τα φυλλα τα ψεκαζουμε με βουτηρο δε βαζουμε το πινελο απανω τους για να τα αλειψουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 160 για μιαμιση ωρα.
Το σιρόπι το Ρίχνουμε κρυο στο ζεστο γαλακτομπουρεκο
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Κεφαλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.