Συνταγές
Εξαιρετικοί κολοκυνθοανθοί στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 150 ανθούς: Βάζουμε λίγο κιμά γιατί σπάνε.
1/2κιλό κιμά τσιγαρίζω σε 1/2 ποτ. ελαιόλαδο λιγο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα, λίγο τον κιμά, βάζουμε ντομάτες τρυμένες, τοματοχυμό, ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα κουρκουμά, κύμινο, ρύζι καρολίνα 2 ποτ ρύζι.Τέλος βάζω τον μαΐτανο,δυόσμο και χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε τους κανουμε νηστιμίσιμους βαζουμε:
Ελαιόλαδο, κρεμμύδι,3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, καρότο τριμμένο, (1 κολοκυνθι μικρό τριμμένο)πιπεριά Φλωρινης ψιλοκομμένη ,1 ζωμό λαχανικών, ντομάτα ψιλοκομμένη, τοματοχυμό,πιπέρι, κουρκουμά αλάτι. Όσοι είναι οι ανθοί βάζουμε τόσες κσ.κοφτες ρύζι καρολίνα.
Το βάζουμε κι αυτό λίγο στο τηγάνι. Τέλος βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό,δυόσμο,(άνηθο),χυμό λεμονιού,( 1/4 ποτ.κρασι).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Τραγανοί Τηγανητοί κολοκυθοανθοί
Υλικά
Φρέσκοι Ανθοί από κολοκυθάκια περίπου 15
2 φλιτζάνια Αλεύρι
Νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός
Αλάτι
Ελάχιστο μπέικιν πάουντερ ( στη μύτη σε ένα κουταλάκι του γλυκού )
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε τους ανθούς από τα κολοκυθάκια μας.
Τους πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε από μέσα τα κοτσάνια με τη γύρη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το κουρκούτι μας.
Σε ένα βαθύ πιάτο – μπόλ ρίχνουμε αλεύρι και νερό να γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.
Ρίχνουμε μέσα λίγους λίγους τους ανθούς.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Μαγειρική Πανδαισία