Συνταγές
Φανταστικό γλυκό πορτοκάλι μυρωδάτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
βανίλιες
γαρύφαλλα
ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρώς
Εκτέλεση
Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά, αλλάζουμε το νερό και ξανακάνουμε το ίδιο τρεις φορές.
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε κομμάτια, (εδώ τα ζυγίζουμε όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη).
Στην κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα πορτοκάλια, το χυμό από ένα πορτοκάλι και τα γαρύφαλλα.
Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου είκοσι λεπτά.
Την άλλη μέρα αν χρειάζεται συνεχίζουμε το δέσιμο.
Στο τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά μέλι, μια κουταλιά γλυκόζη, χυμό από ένα λεμόνι και τις βανίλιες.
Η συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τραγανοί μελωμένοι λουκουμάδες με πορτοκάλι
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
μία πρέζα αλάτι
ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
2 βανίλιες
νερό χλιαρό σε μία λεκάνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το αλάτι ρίχνουμε τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τέλος το νερό.
Μέχρι να γίνει ανακατεύοντας καλά ένας ομοιόμορφος χυλός, τον βάζουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 45′ μέχρι να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με πολλούς τρόπους διάφορα σιρόπια, κανέλα, μέλι, σοκολάτα ότι είναι προτίμηση του καθενός.
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.