Γλυκα
Τραγανή Τάρτα με τέλεια μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Υλικά 200 γρ σοκολατένια μπισκότα (όχι γεμιστά) 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, και άλλες 4 κ.σ. 285 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη 2 1/2 φλ + 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος 1/4 φλ ζάχαρη άχνη 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη μπούκλες σοκολάτας για σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα, ώστε να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέτουμε 6 […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 200 γρ σοκολατένια μπισκότα (όχι γεμιστά)
- 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, και άλλες 4 κ.σ.
- 285 γρ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 2 1/2 φλ + 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- μπούκλες σοκολάτας για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα, ώστε να σχηματιστούν ψίχουλα.
Προσθέτουμε 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε να ενωθούν.
Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος 23 εκ. και πιέζουμε ελαφρά στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά.
Παγώνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βράζουμε 1/3 φλ νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τις 4 κ.σ. βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με ένα μίξερ χτυπάμε το 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
Βάζουμε το μείγμα στο μείγμα σοκολάτας.
Μεταφέρουμε στο σκεύος με τη βάση μπισκότου και παγώνουμε για 1 ώρα ή μέχρι και μία ημέρα.
Μία ώρα πριν σερβίρουμε, χτυπάμε 1 1/2 φλ κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Απλώνουμε τη μους πάνω στο γλυκό και παγώνουμε για 1 ώρα (ή μέχρι και 1 ημέρα).
Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos