Συνταγές
Πολύ φανταστικά γεμιστά κανελόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πίτες-συσκευασία για κανελόνια
Τσιγαρίζω 1 κρεμμύδι τριμμένο μεγάλο,600γρ κιμά χοιρινό σε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο προσθέτουμε 1 φλ.τριμμένη ντομάτα,(ή 1 συσκευασία ντομάτα τριμμένη),1 κ.σ πελτέ,1/2 κγ.ζάχαρη ,αλάτι, πιπέρι, κανέλα,σκόνη σκόρδου, λίγο κρασί κόκκινο ή κονιάκ,1/2φλ.τυρί τριμμένο, μαϊντανό.
Για την μπεσαμέλ
λίγο λάδι, 1 κουταλιά αλεύρι γεμάτη, 1 ποτ γάλα, αλάτι, πιπέρι, 1/2φλ. τυρί,1 αυγό ή(φρέσκα κρέμα και φρυγανιά)
Βάζουμε την μπεσαμέλ στον κιμά και τυλίγουμε τα κανελόνια ( τα τύλιξα όπωςτυλίγουμε
με τα κουπέπια γιατί ήταν μεγάλες οι κρέπες, για να χωράει περισσότερα στο παϊρεξ.)Απο πάνω βάζουμε 1 φλ.τριμένες ντομάτες ή (μαζί με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας).Τελος 1/2φλ. τυρί τριμμένο.
Ή κάνουμε σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα με
2 κ.σ.ελαιόλαδο,λίγη σκηνή σκόρδο,
1 κ γ.ζαχαρη
1,1/2 φλ.χυμό ντομάτας
1/2 κ.γ.ριγανη,αλάτι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τραγανή Πολύσπορη μπαγκέτα, για να την γεμίσεις με ότι θέλεις!.
Υλικά
Αλεύρι Τ 55% 1000 γρ.
Ποικιλία σπόρων (Λιναρόσπορος, Ηλιόσπορος, Σουσάμι, Βρώμη) 450 γρ.
Νερό (για μείξη με σπόρους) 700 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Μαγιά 20 γρ.
Ελαιόλαδο 450 γρ.
Νερό 250 γρ.
Εκτέλεση
Βάζουμε τους σπόρους με τα 450 γρ. νερό για να μουλιάσουν 2 ώρες. Ζυμώνουμε το μείγμα μαζί με όλα τα υλικά σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό και στη συνέχεια για 10 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε σε τεμάχια 282 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα μπαγκέτας. Στοφάρουμε για 40 λεπτά και ψήνουμε στους 220°C για 20-25 λεπτά, πάντα υπό την επίβλεψή μας.
Συνταγή: Sebastien Metayer – Φωτό: Στέλιος Σπυρόπουλος – forummagazines