Συνταγές
Η γεύση της το κάτι άλλο- τάρτα με βερίκοκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
80 γρ.βουτηρο
Μια τσιμπια αλατι
1 βανιλια
Ξυσμα απο 1 λεμονι
6 κ.σ.γαλα.
Αλευρι γ.ο.χ.420 γρ.
1 κ.γ.μπεικην
Βερικοκα
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και το βουτηρο να αφρατεψουν και να γινουν κρεμα προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Τοποθετουμε στο ταψι λαδοκολλα και ριχνουμε το μειγμα.
ΚαθαριΖουμε και κοβουμε τα βερικοκα στα δυο και τοποθετουμε περιμετρικα πανω απο το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει.
Πασπαλιζουμε εαν θελουμε με αχνη.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τραγανή βάση με φύλλο τάρτας, γεμιστή με μήλα, κανέλα και χωρίς ζύμη
ΥΛΙΚΑ
3 μήλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά