Συνταγές
Τις έχουμε χιλιοφτιάξει και τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα – φωλιές με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο περίπου μισό φλυτζάνι
Μερέντα
Φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα φύλλο το βουτυρωνουμε ελαφριά με ενα πινελο και αρχίζουμε και τυλίγουμε με μια βελονα πλεξιματος η χοντρο καλαμακι πλαστικό και αφήνουμε λίγο φύλλο για τη βαση.
Σουρώνουμε και κόβουμε στη μεση και κλείνουμε με λιγο νερο για να κανουμε τις φωλιτσες. επαναλαμβάνουμε το ιδιο και με τα υπόλοιπα.
Προθερμασμενος φούρνος στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Σιρόπι
2φλ νερό
3φλυτζ ζάχαρη βανιλια
λιγο χυμο λεμονιου
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρυώνουν και τα βουταω στο ζεστό σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε τη Μερέντα
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τραγανές γεμιστές Φωλιές με θεϊκή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Boysleli – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρουστας
250 γρ βούτυρο
Σιρόπι
3κούπες ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό,2κουτ Σ.λεμόνι 1γεμάτη κουτ.σ μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχω ζεστάνει το βούτυρο κ. αλοιφω Κάθε φύλλο ξεχωριστά και το τυλίγουμε σε βελόνα πλεξίματος.το σουρωνω κ.το κάνω σαν κουλουράκι.
Το ψήνω στους 180 αέρα περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα,χλιαρές οι φωλιές ζεστό σιρόπι..
Κρέμα
1 λίτρο γάλα,το βάζω να ζεσταθεί,προσθέτω ανακατεύοντας 240γρ ζάχαρη,
60γρ Κορν φλαουερ Η νισεστε
70γρ αλεύρι,3 βανίλιες
Το αφήνω να βράσει,χαμηλώνω την φωτιά κ. ρίχνω 100γρ αβγά και 150γρ ασπράδι αβγού,το αφήνω να βράσει λίγο ανακατεύοντας,αποσύρω από την φωτιά κ. βάζω 80γρ βούτυρο σε κομμάτια
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Boysleli – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.