Συνταγές
Τραγανά και αφράτα καρυδάτα Αγρινίου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Demeli-Sokou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρύδια αλεσμενα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη Κανέλας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού κακαο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
φρυγανιά τριμμένη 450γρ περιπου.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες.
1 κουβερτουρα των 125 γρ.μεσα στο σιρόπι.
Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγη.
Εγώ προσθέτω ξύσμα από δύο πορτοκάλια Κρανμπερις και
Δαμάσκηνα ξερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΑΓΡΙΝΊΟΥ
πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας να βράσει 5 λεπτάκια το σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μέσα και ανακατεύουμε.. έπειτα κάνουμε μπαλάκια.
Εγώ πριν πλασω τα μπαλάκια βουτάω πρώτα τα χέρια μου σε χυμό πορτοκαλι
Μολις τελειώσω αφήνω λίγο να παγώσουν και τα περνάω σε κουβερτουρα .
Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτουρα γαρνίρω με άσπρη σοκολάτα.
Καλή σας επιτυχία.
Η Συνταγή είναι από Evangelia Demeli-Sokou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανά Cookies με καρύδια
Υλικά
• 150 γραμμάρια μαλακού βούτυρου σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 κουταλιές της σούπας νερό
• 2 κρόκους αυγού
• 100 γραμμάρια ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1. 5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
• Ένα μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
• 50 γρ. Σοκολάτα σταγόνες
• 300 gr αλεύρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη .
2. Προσθέστε βούτυρο, νερό και βανίλια.
3. Προσθέτετε το μπέικιν , τη κανέλα και το αλεύρι και ζυμώνετε.
4. Ρίχνετε τη σοκολάτα και τα καρύδια
5. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη.
6. Φτιάχνετε δύο ρολά και τυλίγετε με μεμβράνη.
7. Βάλτε τη ζύμη για 30-40 λεπτά στην κατάψυξη.
8. Κόψτε σε φέτες πάχους 2 cm .
9. Βάζετε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο τις φέτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.