Συνταγές
Υπέροχη συνταγή για τυροκούλουρα σκέτος αφρός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ. γ ζάχαρη
1 αυγό κ ένα ακόμα ασπράδι αυγού ( κρατάμε τον κρόκο για το αλειμμα)
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κούπα σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι). Αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο.
Ανοίγουμε σε κορδόνι γεμίζω με γέμιση ( τριμμένη φέτα κ κασέρι) κλείνουμε και γυρνάμε αντίστροφα τις 2 άκρες.
Έπειτα ενώνουμε τις δύο άκρες κ φτιάχνουμε “δαχτυλίδι” . Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού προσθέτοντας λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα στο σπίτι σας από τα χεράκια σας.
Η Συνταγή είναι από κ. ΘΕΩΝΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ – “Χρυσές Συνταγές”.
ΓΙΑ 3 ζεστες φουρνιες μουστοκουλουρα
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι νερου μουστο
1 ποτηρι νερου σπορελαιο
1 ποτηρι νερου..οχι γεματο..ζαχαρη
1 φλυτζανακι καφε κονιακ
1 κουταλακι γλυκου σοδα
1 κουταλακι γλυκου αμμωνια
1 κουταλακι γλυκου κανελλογαρυφαλλο
Η ζυμη να ειναι μαλακη χωρις να κολλαει στο χερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψησιμο σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους ωσοτου αποκτησουν χρυσαφενιο χρωμα!
Η Συνταγή είναι από κ. ΘΕΩΝΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ – “Χρυσές Συνταγές”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τα πιο αφράτα και απολαυστικά τυροψωμάκια!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
Υλικα:
300 γρ. Χλιαρό νερό
4 με 5 κουτ.γλ.ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γρ. Νωπή μαγιά
1 αυγό
260 γρ. Σπορέλαιο
300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. γλ. Αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες Χρήσεις
Για τη γέμιση
βάζουμε λίγο τυράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τη σειρά που γράφονται παραπάνω!
Αφήνουμε για 2 ώρες το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί!
Και μετά τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες, βάζοντας μέσα τυρί, εμένα μου βγήκαν 50 κομμάτια!
Αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!
Η Συνταγή είναι της κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”