Συνταγές
Τραγανά και νόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά:
35 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ.νερο χλιαρό
100 γρ. αλεύρι (εγώ έβαλα Κούλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσει τό προζύμι. Αφού γίνει το προζύμι βάζουμε στον κάδο του μίξερ 900 γρ. αλεύρι 80 γρ ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι 100 γρ. ελαιόλαδο 400 γρ. νερό εμφιαλωμένο και το προζύμι.
Τα Ζυμώνομαι 10′ και σκεπάζουμε τον κάδο με μία μεμβράνη.Το αφήνουμε περίπου 1 έως 1.5 ώρα τώρα είναι ζέστη τό παρακολουθείτε. Όταν φουσκώσει έως επάνω το μπολ του μίξερ λαδώνετε τα χέρια και ζυμώνουμε για λίγο το ζυμάρι μας
Λαδώνουμε την επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 90 γρ. το κάθε ένα.Τα κάνουμε μπαστουνακια και μετά στρογγυλά αφού ενώσουμε τις άκρες τους.
Τα βουτάμε σε ζαχαρονερο που το φτιάχνουμε βράζοντας 1 κούπα νερό και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ζάχαρη και φυσικά έχει κρυώσει. Μετά από το ζαχαρονερο τα περνάμε από το σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί πού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τά αφήνουμε 10′. Ύστερα τα φουρνίζουμε στους 200C για 20′ 25′
βγαίνουν περίπου 18 κουλούρια!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”