Γλυκα
Υπέροχα και λαχταριστά κουλουράκια – Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
500 γρ βουτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κιλό ζαχαρη
8 αυγα
1 ποτηρι γαλα
2 κουτ του γλυκου αμμωνια
1 κουτ.κοφτο σοδα
2 κιλα αλευρι γ.ο.χ.
1 φακελακι μπεικιν
κροκο αυγου για το αλειμμα..
Εκτελεση
Χτυπηστε την ζαχαρη με το βουτυρο στο μιξερ να αφρατεψει
Προσθεστε τους κροκους και χτυπηστε τ ασπραδια χωριστα μαρεγκα
Ριξτε την αμμωνια μεσα στο γαλα και ανακατεψτε τη να διαλυθει τελειως
Ριξτε στο μειγμα του βουτυρου τα υπολοιπα υλικα και τέλος λιγο λιγο το αλευρι εναλλαξ με το γαλα
Ζυμωστε ώσπου να πετυχετε μια ζυμη λεια και ελαστικη που να μην κολλαει στα χερια ..
Αλειψτε με το κροκαδι ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 180.. το σχήμα το βγάζω με την παραδοσιακή παλια μηχανη που είχαν οι γιαγιαδες μας
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τραγανά και μυρωδάτα Λευκά μπισκότα κρασιού.
Υλικά
200 ml κρασί
200 ml φυτικό έλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500 gr αλεύρι
Αλάτι
Ζάχαρη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι . Σε ένα μίξερ (ή με το χέρι) αναμιγνύεται με κρασί, λάδι και ζάχαρη.
Μόλις έχετε μια μαλακή ζύμη, φτιάξτε τα κουλουράκια.
Τα βουτάτε στη ζάχαρη και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.