Συνταγές
Τραγανά και μοσχομυριστά σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kapodistria – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για ένα μεσαίο πυρέξ σύν ενα μικρό ταψακι
για σιρόπι
το οποίο πρέπει να είναι παγωμένο. Ιδανικά να μπει για ενα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο. 500 ζάχαρη, 500 νερό, μια κουτ σούπας γλυκόζη, μισό μικρό λεμόνι, ένα μικρό πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Βράσιμο όλα για 15 λεπτά.
για γλυκό
1,5 πακέτο φύλο κρούστας, 500 φυστίκι ψίχα, καβουρδισμένο για 10 λεπτά στο φούρνο και σπασμένο στο μούλτι.
Το ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με μια κούπα ζάχαρη, μισό κγ κανέλα και 1/3 κγ μοσχοκάρυδο.. Αυτή είναι η γέμιση μας..
Λιώνουμε 500 γρ βούτυρο και στρώνουμε τα φύλλα μας.. Αλείφουμε ενα φύλλο με βούτυρο και ρίχνουμε βροχηδόν λίγη γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολάκια κ σουρώνουμε.. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. Ψήσιμο αντιστάσεις στο 160 μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
Δεν θέλει βιασύνη στο ψήσιμο, πρέπει να αργοψηθεί.. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, κατευθείαν σιρόπιασμα..
Όχι όλο το σιρόπι απευθείας, σιγά σιγά και περιμένουμε να το τραβήξει.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kapodistria – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.