Συνταγές
Τέλεια πολύ ωραία κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Σταυρούλα Μπονη.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1ποτηρι ηλιέλαιο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 μπεικεν,1 κγ σόδα 2 βανιλιες
Αλεύρι κοσκινισμένο περίπου 1 κιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι ,τη ζάχαρη και προσθέτω το χυμό έχοντας ρίξει μέσα τη σόδα.
Ριχνω λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί.Ψηνω στις αντιστάσεις στους 180° για 20 με 25 λεπτα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Σταυρούλα Μπονη.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για tραγανά και μαλάκα κουλουράκια
Η Συνταγή είναι από κ. Sim Navrozidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
680 Γραμμάρια Βούτυρο ανάλατο που ειναι χτυπημένο; Εγώ έβαλα τρία κουτιά όπως έχω στη φωτογραφία, αλλά έκανα λάθος και έβαλα αλμυρό. Αλλά ευτυχώς βγήκανε υπέροχα.
6 αυγά
2 1/2 Φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 Κουταλάκια μπέικιν power
1 Λεμόνι ξύσμα
Αλεύρι όσο πάρει Να μη γίνει η ζύμη πάρα πολύ σκληρή!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε το βούτυρο με τη μιση ζάχαρη, Την άλλη μισή την δουλεύουμε με τους κρόκους.
Χτυπάμε χωριά τα ασπράδια Και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα και το ξύσμα λεμονιού! βάζουμε λίγο λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε λίγο λίγο αλεύρι να μη γίνει η ζύμη μας πάρα πολύ σκληρή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 375 Φαρενάιτ και 190 Κελσίου.
Η Συνταγή είναι από κ. Sim Navrozidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.