Συνταγές
Καλά τα φαγητά ωραία και τα γλυκά.. αλλά για να είναι ωραίο το τραπέζι μας τις γιορτές μην ξεχνάμε και τις σαλάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια ωραία και απλή σαλάτα είναι αυτή που φτιάχνουμε στα γιορτινά τραπέζια, πανδαισία χρωμάτων.
Χρησιμοποιούμε μωβ και άσπρο λάχανο, καρότο, σέλινο, ένα ξινόμηλο κομμένο σε κύβους, σταφίδες, 2-3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομένο, (προεραιτικά), μια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, λαδόξυδο και μέλι.
Και τελευταία απαραίτητη πινελιά σπόροι ροδιού για να δώσουν χρώμα και άρωμα γιορτής.
Σερβίρουμε σε μια όμορφη πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Τρίχρωμη γιορτινή σαλάτα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
ΥΛΙΚΑ
4 πατάτες
4 παντζάρια
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
3 κτσ. μαϊντανό
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κτσ. ελαιόλαδο
1 κτσ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε. Τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα παντζάρια, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε ξύδι, ελαιόλαδο και αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν τελείως από τα υγρά τους.
Βράζουμε τα αυγά τόσο ώστε να γίνουν σφικτά. Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους και τα τρίβουμε ξεχωριστά.
Σε μία φόρμα του κέικ βάζουμε στον πάτο της μεμβράνη και τοποθετούμε με τη σειρά σε στρώσεις ψιλοκομμένο μαϊντανό, τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο ασπράδι. Στη συνέχεια στρώνουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζας. Έπειτα τοποθετούμε τα παντζάρια, μία λεπτή στρώση μαγιονέζας και τέλος τις πατάτες.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα μας σε πιατέλα.
Καλή σας απόλαυση!