Συνταγές
Φανταστικά γλυκάκια – Τρίγωνα με ανθότυρο σιροπιαστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Esther Zuru.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο φυλλο κρουστας.
1 πακετο βουτυρο γαλακτος
Γεμιση
1 κιλο ανθοτυρο αναλατο μαλακο
2-3 ημερων ιδανικα
2-3 κ.σ ζαχαρη, 1 κ.σ.κανελα 1/2 – γαρυφαλο….με το πηρουνι λιωνουμε το ανθοτυρο και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα
Σιροπι
1 κιλο ζαχαρη 800 γραμμ νερο
Φλουδα και χυμο απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε για δεκα λεπτα σε μετρια προς δυνατη φωτια απο την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος. Το βαζουμε στην ακρη και το αφηνουμε να κρυωσει
Λιωνουμε το βουτυρο μας οχι να καψει απλα να λιωσει
Ανοιγουμε το πακετο ,στρωνουμε τα φυλλα με τη στενη ακρη απ την πλευρα μας και κοβουμε κατα μηκος τρεις λωριδες…. Παιρνουμε το πρωτο κομματι φυλλου βουτυρωνουμε καλα με το πινελο βαζουμε μια γενναια κουταλια απο τη γεμιση και κλεινουμε ειτε σε τριγωνα ειτε σε φλογερες….τοποθετουμε σε καλα βουτυρωμενο ταψι.
συνεχιζουμε κατα αυτον τον τροπο μεχρι που να τελιωσουν ολα τα φυλλα μας. Βουτυρωνουμε σωστα απο πανω ολα τα τριγωνα. Ψηνουμε στον αερα αρχικα στους 180 βαθμους.
οταν παρουν χρωμα κατεβαζουμε στους 170 και ψηνουμε στις αντιστασεις στην τελευταια θεση του φουρνου για μια ωρα περιπου συνολικα….αναλογως με τη θερμοτητα του φουρνου μας.
Ισως χρειασθει λιγοτερο…βγαζουμε το ταψι μας και σιροπιαζουμε σιγα σιγα
με κρυο σιροπι…αφηνουμε στο ταψι μας μεχρι που να απορροφηθει…δεν σκεπαζουμε
**Ίδια γεμίση αλλά από πάνω με άχνη και λίγη μαστίχα κοπανισμενη
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Esther Zuru.