Συνταγές
Το ωραιότερο πασχαλινό κέικ κατευθείαν από την Ρωσία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
500 ml γάλα
50 γρ. νωπή μαγιά
1,3-1,5 kg αλεύρι
6 αυγά
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
250 γρ. σταφίδες
Διακόσμηση
• Ζάχαρη άχνη
• Σταγόνες λεμονιού
• Τρούφα χρωματιστή
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα, διαλύστε τη μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, ανακατέψτε .
Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε καλά τα ασπράδια.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προαιρετικά, η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να αυξηθεί.
Προσθέστε τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο στη μαγιά και ανακατεύετε.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια και αναμίξτε απαλά.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη. Η ποσότητα αλεύρου μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση της ζύμης. Η ζύμη πρέπει να παραμείνει απαλή .
Βάλτε τη ζύμη σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος για μια ώρα.
Βάλτε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 15 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε όλο το νερό, στεγνώστε τις σταφίδες σε μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Προσθέστε τις μαλακωμένες σταφίδες στη ζύμη και ανακατέψτε καλά.
Και πάλι βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Χρησιμοποιείτε φορμάκια χάρτινα με μέγεθος 10 με 12 εκ. Δεν χρειάζεται να λιπαίνονται με λάδι. Γεμίστε τα καλούπια μέχρι τη μέση με ζύμη. Αφήστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά. Βάλτε τα κέικ του Πάσχα στο κρύο φούρνο και ρυθμίστε τη θέρμανση στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40-50 λεπτά.
Για την επικάλυψη χτυπήστε το ασπράδι, τη ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι. Διακοσμείτε με χρωματιστή τρούφα.