Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό το Μυρμηγκάτο – Θα το λατρέψετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-6 αυγά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 φλιτζάνι τρούφα
-½ βιτάμ
-1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 βανίλια
Για το σιρόπι
-3 φλιτζάνια ζάχαρη
-4 φλιτζάνια νερό
Για την κρέμα
-1 φλιτζάνι νερό
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 κτσ. βούτυρο
-2 κτσ. κακάο
-3 κτσ. κάστερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπάμε με τη σειρά βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν, τρούφα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και στρώνουμε επάνω.
Η συνταγή είναι από Efi Lazopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις το ωραιότερο Μυρμηγκάτο που έχετε δοκιμάσει!
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε 4 αυγά με 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο να αφρατέψουν! Ρίχνουμε 115 γρ. ζάχαρη, 100 ml. γάλα και τέλος αφού έχουμε ανακατέψει 300 γρ. αλεύρι φαριναπ, με 1 βανίλια, 1 κουταλάκι μπέικιν, 150 γρ. τρούφα, λίγο αλάτι!
Οπότε το τοποθετούμε σε τσέρκι 28 με 30 εκατοστών και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά!
ΣΙΡΟΠΙ: 350 γρ. ζάχαρη με 280 ml. νερό ! Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό με ζεστό σιρόπι!
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 400 ml. γάλα 120 γρ. βούτυρο, 130 γρ. ζάχαρη, 18 γρ. κακάο, 60 γραμμάρια κορν φλαουρ,1 βανίλια και τα βράζουμε ανακατεύοντας να πήξει!
Οπότε την ρίχνουμε πάνω στο μυρμηγκάτο ρίχνουμε και τρούφα, μόλις κρυώσει το τοποθετούμε ψυγείο για κάποιες ώρες!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.