Υλικά
600 γρ μπισκότα digestive-250 γρ βούτυρο-70 γρ άχνη ζάχαρη
500 ml φυτική κρεμα γάλακτος-250 γρ κρέμα τυριού
450 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο η αγριοκέρασο
νερό όσο το βάζο του γλυκού-3 κ.σ κάστερ πάουντερ η κόρν φλάουρ
χυμό 1/2 λεμονιού-λίγο έξτρα γλυκό για το σερβίρισμα
(πήρα δώρο Αγριοκέρασο το δοκίμασα και ήταν τέλειο)
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε με το βούτυρο στην κατσαρόλα
Σε μέτρια φωτιά απλά να λιώσει το βούτυρο αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα.
Το απλώνουμε και το πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού να γείνει ίσιο και λείο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος-κρίμ τσίζ-άχνη,και την βάζουμε στο ψυγείο
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βύσσινο και νερό όσο το γλυκό.
Μέσα στο νερό διαλύουμε το κάστερ πάουντερ και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Μόλις γίνει σαν κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολογούμε το τσιζκέικ αφού έχουν παγώσει όλα
Βάζουμε πάνω από το μπισκότο την κρέμα και μετά το βύσσινο
Αφήνουμε στο ψυγείο να μπορούμε να το κόψουμε καλύτερα
Αν δεν αντέξετε το τρώτε με το κουταλάκι όπως είναι.
Προαιρετικά σερβίρετε με έξτρα γλυκό του κουταλιού!
(το ζεσταίνουμε λίγο να αραιώσει και περιχύνουμε το γλυκό)
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο elpidaslittlecorner.blogspot.gr